keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kouluista asiaa 2

Jatkan heti tuoreeltaan koulujen tulevaisuudesta. Tänään 28.3. Etelä-Suomen Sanomista sai lukea tuoreeltaan jo eilen illalla verkkouutisissakin julkaistun uutisen Liipola-Kaikuharjun ja Jalkarannan koulujen uudelleen rakentamisesta. Todella hieno uutinen, vaikka meneehän purku ja rakennustöissä oma aikansa ja nykyisistä oppilaista vain nuorimmat pääsevät aikanaan uuteen kouluun.

Jalkarannan koulussa on tällä hetkellä perusopetusta1-6 luokille, erityisopetusta 1-6 luokalle sekä yhdelle alueelliselle erityisluokalle. Liipola-Kaikuharjun koulussa on ollut perusopetusta 1-6 luokille, ja erityisopetusta 0-9 luokille. Nopeasti toteutetun evakon yhteydessä erityisopetuksesta kolme luokkaa siirrettiin hallinnollisestikin Kivimaalle ja dysfasia-luokat toimivat nyt kolmessa osoitteessa Liipolassa, Lotilassa ja Salinkalliolla. Tulevaan Liipola-Kaikuharjun kouluun on ajateltu päiväkotipalvelut ja perusopetuksen 1-4 luokat. Dysfasia-luokkien, eli entisen Kaikuharjun koulun, tulevaisuus on täysin avoin.

Tiedustellessani dysfasia-luokkien tulevaisuudesta Palvelurakenne-esityksen esittely- ja keskustelutilaisuudessa, sain vastauksen, jossa todettiin dysfasia-opetuksen olevan arvokasta ja se halutaan säilyttää, mutta mitään valmista vastausta ei ole. Ja edelleen korostettiin, ettei tämä esitys sisältänyt erityisopetuksen suunnitelmia, vaan työ erityisopetuksen kanssa alkaa vasta huhtikuussa 2012.

(Jos et tiedä mitä dysfasia, eli kielellinen erityisvaikeus, tarkoittaa vilkaise täältä lisätietoa!)

Tällä hetkellä kouluverkon uudistamisesta kulkee monenlaisia huhuja ja puheita. Varmaa faktaa vähemmän. Kuitenkin korviini on kantautunut sellainen tieto, että nyt kun näiden kahden koulun uudisrakennuksia on alettu vauhdilla ajamaan eteenpäin, Jalkarannan koulun kohdalla erityisluokkien jatko on päivän selvä asia. Miksi näin ei ole Liipolassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti